Ordna en sommarfest i trädgården

Alla vet ju att sommarfester är de allra bästa med god mat och gott sällskap. Jag tänkte att jag skulle guida dig hur man fixar den perfekta sommarfesten med mat, drinkar, lekar och dekorationer. Först måste du börja dekorera antingen i ett tema eller bara göra det mysigt, du kan använda dig utav kinesiska lyktor som du kan sätta upp för den perfekta stämningen. Du kommer att behöva en fin duk på bordet och vill du slippa diska mycket kan du använda dig av engångsartiklar så som tallrikar och glas i plast. Det finns även bestick i plast, detta är mycket praktiskt och dessutom snyggt. Det kan se mycket autentiskt ut trots att materialet är för engångsbruk. För att öka mysfaktorn kan du sätta upp ett tält, detta är perfekt när du inte vet om vädret ska vara uppehåll eller om det kommer komma några regnskurar. Ett tält garanterar att du och gästerna håller er torra.

Maten till din sommarfest

Grillad mat är det mest populära valet inför din sommarfest, du kan anpassa det till alla det är bara grilla grönsaksspett för dem som inte äter kött. Du kan i stort sett grilla vad som helst, en bit lax med purjolök eller varför inte en marinad karré inlindad i folie. Det är förstås gott att grilla både kycklingen eller en smarrig köttbit.

Men för att maximera smakupplevelsen och grillandet är tillbehören minst lika viktiga. För att slippa behöva stå och laga flera olika tillbehör till allas grillade kött eller fisk, gör då två stycken tillbehör som passar till båda så kan dina gäster få välja själv. Du kan göra en enkel men fluffig potatissallad och en blomkålsgratäng men även ha en härlig somrig sallad till med vitlöksbröd. Efterrätter i all ära och särskilt på somrarna är det gott med glass och bär. Eller varför inte en tårta? Det du skulle kunna göra för att förgylla din sommartårta är att dina gäster kan få hjälpa till att plocka jordgubbarna från din rabatt till tårtan. Det gör att samtliga känner sig delaktiga och den kommer garanterat smaka bättre, du får dessutom en ännu mer somrig känsla med bär. Eller så kan du göra en äppelpaj med nyplockade äpplen från ditt äppelträd om du har ett sådant, det smakar sötare när man odlar äpplen själv. Men jag kan lova dig att vad du än väljer så kommer dina gäster bli nöjda, för alla gillar ju hembakat.

Lekar och drinkar till kvällen

När ni har ätit eran middag är det dags för eventuellt några goda och somriga drinkar. Men också kanske lite lekar och skoj. Bjud dina gäster på en mojito eller sangria så blir lekarna roligare också. De lekarna som brukar vara populärast under sommaren är exempelvis kubb, kasta pil, grisen i säcken, kasta ringar, charader eller något kortspel. Det är bara välja några som du tycker är roligast eller hitta på dina egna lekar.