Redskapen du behöver för den perfekta trädgården

För att ha en fungerande trädgård måste du ha rätt redskap så du kan sköta om jorden och växterna rätt. Du kommer att behöva en spade så du kan vända jorden så den blir lätt och fluffig samt att du måste gräva små hål så du har någonting att sätta dina plantor i. En kratta behövs också för att få undan löv eller döda plantor, det blir enklare för dig och det går dubbelt så snabbt på de lite större områdena, för de mindre områdena med flera ömtåliga plantorna kan du plocka sådant för hand så att inte dina fina växter och grönsaker går sönder.

Du kommer även att behöva en skottkärra för att enkelt frakta jorden, du slipper då bära den, det är väldigt ergonomiskt för din rygg, samt att du slipper smärta och värk.

Redskap för att skörda din trädgård på rätt sätt

För att kunna skörda dina grönsaker ordentligt behöver du rätt redskap för detta. Det du kan behöva är en bärplockare om du exempel har blåbär, lingon eller jordgubbar, det redskapet är bra för att kunna få med sig hela bär utan deras kvistar. Sedan kommer du att behöva en fruktplockare till dina äpplen, päron eller tomater och ha gärna en korg att lägga dina nyplockade frukter och grönsaker i. Om du odlar kryddor och örter kan du komma att behöva en ört tork, för att dina örter och kryddor riskeras att bli dåliga. Sedan kan du torka dem och använda dina egna odlade kryddor året om.

Att hålla kryp och insekterna borta från din trädgård

Ingen tycker ju om att få sina plantor uppätna av kryp och insekter men det finns lite knep om hur man kan hålla dem borta. Du kan odla lite olika kryddor eller blommor som insekterna inte tycker om, exempelvis citrongräs; det håller borta både myggen och fästingar, en annan växt som du kan odla är basilika det finns många bra saker med att ha basilika i sin trädgård förutom att det doftar ljuvligt så är det också en väldigt god krydda att ha i matlagningen, det stora pluset är att det även håller myggorna borta så det kan varmt rekommenderas. En annan krydda som är väldigt effektiv med att ta bort kryp är faktiskt mynta, den luktar ganska starkt och varken sniglar eller andra små kryp tycker om lukten eller smaken av mynta. Det är dessutom väldigt gott att ha mynta i dina somriga efterrätter eller varför inte göra den goda drinken mojito. Man även sätta upp en liten snigelfälla bredvid sin trädgård så att inte mördarsniglarna kommer och äter upp dina plantor. Om man vill kan man även använda sig utav bikarbonat det är inte lika miljövänligt men det är effektivt och behöver bara göras en gång per vecka, man häller en jämn linje runt sin trädgård så kommer du inte att ha problem med sniglar eller andra små kryp för de tycker inte om lukten av det.