Trädgårdar att inspireras av

Om du vill ha din drömträdgård rekommenderar jag dig att kolla på internet eller i trädgårdstidningar efter inspiration om hur du skulle vilja ha just din trädgård. Vissa vill ha en altan med en trädgård runt så man kan ha lite mysiga middagar eller fester och själv kunna plocka exempel jordgubbar att ha till desserten eller i sin drink. Och vissa vill att det ska vara som att gå in i ett fantasiland med mycket färg och höga träd, men de flesta vill nog bara kunna ha en enkel men stilfull trädgård med ett litet växthus, för att kunna odla ekologiskt alldeles själv, och ha en fin utsikt till morgonkaffet. Det finns otroligt mycket inspiration att få, inte bara från svenska trädgårdar utan också internationellt. Du har väl inte missat fascinerande japanska eller botaniska trädgårdar?

Olika kända trädgårdar att inspireras av

Om du tycker om trädgårdar med mycket färg och fantasi rekommenderas Butchard garden. Det är en av världens störta privata trädgård och den ligger i Canada. Men om du gillar en klassisk men stilfull trädgård är det bättre att du besöker Mirabell-trädgården som ligger i Österrike. Detta är en otroligt vacker och mycket organiserad trädgård. Vi har också den största trädgården med tulpaner som är otroligt fint och rogivande Keukenhof som ligger i Holland, denna trädgård är som en dröm för alla tulpanälskare. Vilken trädgård tilltalar dig mest? Smaken är olika men trädgårdar är på alla vis fascinerande. I Sverige har vi också flera vackra trädgårdar den mest kända är den Botaniska trädgården. Denna finns på flera orter i Sverige så som Stockholm, Göteborg, Västerås, Visby och i Uppsala. Har du vägarna förbi någon utav dessa städer tycker jag verkligen att du ska kolla in denna trädgård. Det är så otroligt vackert där inne med både stora palmer och träd men även jättefina blommor ifrån hela välden, uppsatta i en fantastisk färgkoordination med flera hundra olika sorters blommor i olika färger och utseenden. Trädgården som heter Linnéträdgården är också mycket populär, den är uppbyggd på hur den botaniska trädgården såg ut i mitten av 1700-talet och det sägs att Carl von Linné gjorde otroligt många vetenskapliga upptäcker i sin trädgård, väldig intressant historisk trädgård som ligger i Uppsala. Och den sista svenska kända trädgården jag kommer ta upp är Slottsträdgården i Ulriksdal där dem har självplock på både bär, frukt och grönsaker men även ätbara blommor vilket är en liten annorlunda tvist. Det är något att tänka på sen när du ska fixa till din egna trädgård att dina gäster kan smaka på det du odlar.

Att organisera sin trädgård

Det finns många sätt att få din trädgård att se så där professionell ut som i tidningarna eller olika kända parker och trädgårdar. Du kan till exempel odla dina blommor i färgkoordination samt att sätta upp lite högre buskar eller liknande i någon form att symbol. Du kan bygga en liten damm i din trädgård där du kan ha fina fiskar med en bänk bredvid så man kan sitta och njuta av utsikten och den vackra miljön.